Tudi pomočniki včasih potrebujejo podporo

Karoline Kaltenbacher je socialna delavka in vzgojiteljica, ki svoje delo ljubi z vsem srcem. Skupaj s svojima dvema psoma pomaga otrokom in mladim, pa tudi odraslim, pri premagovanju težkih življenjskih obdobij.

Alternativa konvencionalnim terapijam

Narava ima zdravilno moč. Karoline je o tem prepričana. Zato je 36-letnica pred dvema letoma začela delati z naravo in z živalmi. Na Gradiščanskem v Avstriji obravnava paciente z zelo različnimi potrebami: "Nekateri otroci potrebujejo le podporo pri učenju, drugi so imeli negativne izkušnje, s katerimi se sami ne morejo spopasti. Potrebujejo pomoč, vendar ne želijo govoriti o svojih težavah. In tu pridem jaz s svojimi psi in skupaj gradimo mostove tam, kjer običajne terapije ne delujejo več," pojasnjuje Karoline.

Podpora v primeru bolezni

Karoline med svoje paciente šteje tudi odrasle. Ljudje v nujnih primerih, povezanih z zdravjem, iščejo pomoč, da bi se lahko ponovno znašli na svoji poti. "Ljudem pokažem, kako lahko energijo in moč črpajo iz narave, da na neki točki ne bodo več potrebovali strokovne pomoči."

Kdo pomaga pomočnikom?

Za Karolin njeno delo ni toliko poklic kot poslanstvo. Zato se temu področju svojega življenja posveča z vso pozornostjo. Tako lahko na lastne finance hitro pozabi. Zato Karoline dovoli, da ji pomagajo strokovnjaki. Stranka OVB je že 15 let, s svetovalcem Jürgenom pa že od samega začetka.  "Mene in moje potrebe pozna že pol stoletja in vedno točno ve, kaj potrebujem," pravi Karoline. "Potrebno je le hitro sporočilo SMS in Jürgen je takoj na voljo." Temelj tega uspešnega odnosa je odprt pristop drug do drugega. "Če me zavarovalna polica ali drug finančni produkt ne pritegne takoj, Jürgen išče naprej, dokler ne najde prave rešitve zame. "