Skupina mladih med pogovorom - OVB blog
Vse o vaših financah

Naš blog

Tu bolje spoznate teme financ, zavarovanja, kariere in povezanih vsakdanjih nasvetov. Podajamo vam uporabne vpoglede v svet financ ter delo resničnih oseb, ki sestavljajo mednarodno mrežo OVB.

druzina

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Dražja hrana: kako pametno nakupovati in načrtovati

Ni nam treba spremljati kuharskih oddaj in kulinaričnih vplivnežev, da bi vedeli, kako izjemen vpliv ima hrana na naše življenje. Dejstvo je že, da nakup hrane predstavlja velik del našega osebnega proračuna.

Vesela druzina

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Finančni nasveti za mlade starše

Dobiti otroka je za mnoge največja prelomnica v življenju. V trenutku postanete odgovorni ne samo zase, temveč tudi za malo osebo, ki je povsem odvisna od vas. Na začetku tega vznemirljivega (in morda strašljivega) poglavja je ključna priprava.

Mladi in varčevanje

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Mladi in varčevanje: kje začeti?

Doseganje življenjskih ciljev je lažje z zdravo finančno podlago. Ne glede na to, ali so ti cilji finančna svoboda, potovanja, izobraževanje, hobiji ali preprosto uživanje življenja, je učinkovito ravnanje z denarjem ključno. Vendar se mladi odrasli, zlasti milenijci in generacija Z, soočajo z edinstvenimi izzivi, ko gre za njihove finance. 

Moški se rokuje

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Finance in spol: izzivi finančne neodvisnosti med Slovenkami in Slovenci

V zadnjih desetletjih se je glede enakopravnosti spolov marsikaj spremenilo. A kljub temu na področju financ ženske in moški še vedno niso popolnoma in v enaki meri emancipirani. Eden od načinov, na katerega merimo neenakost med spoloma je razlika v plačah in spremljanje finančnih ter zavarovalnih navad. 

Ženska na računalniku

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Kako prepoznati naprednega delodajalca

Iskanje zaposlitve je lahko stresno in zahtevno. A če se zavedate, na katere znake morate biti pozorni bodisi med postopkom zaposlovanja bodisi pri oceni obstoječe zaposlitve, boste lažje prepoznali odličnega delodajalca.