Skupina mladih med pogovorom - OVB blog
Vse o vaših financah

Naš blog

Tu bolje spoznate teme financ, zavarovanja, kariere in povezanih vsakdanjih nasvetov. Podajamo vam uporabne vpoglede v svet financ ter delo resničnih oseb, ki sestavljajo mednarodno mrežo OVB.

varna opokojitev

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Kako načrtovati varno upokojitev: 4 ključni koraki

Predčasna upokojitev. Sanje mnogih mladih, ki z nekaj premisleka ne ostanejo zgolj sanje, ampak povsem realno dosegljiv cilj. Kljub vsakdanjim finančnim izzivom sta zgodnje načrtovanje in dosledno varčevanje ključnega pomena, da sanjarjenje pretvorite v resničnost. Preberite, kako.

Mladi in nepremičnine: se bolj splača kupiti ali najemati?

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Mladi in nepremičnine: se bolj splača kupiti ali najemati?

Prvi koraki v finančno neodvisnost vedno prinašajo zagate: naj dom kupim ali najamem? Če najemam, kako dolgo? Poglejmo, kaj menijo strokovnjaki.

Ali ženske res bolje upravljajo z denarjem kot moški?

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Ali ženske res bolje upravljajo z denarjem kot moški?

Razprava o tem, ali so pri upravljanju denarja uspešnejši moški ali ženske, je stara verjetno toliko, kot je staro človeštvo. Pri pogovorih o denarju in spolu se še vedno pojavlja veliko stereotipov – ženske naj bi rade nakupovale in brezglavo zapravljale, moški pa naj bi bili  bolj preudarni in spretni vlagatelji. Gre za družbene konstrukte, ki negativno vplivajo na percepcijo razlik med spoloma in njihovega ravnanja z denarjem ali pa se v stereotipih skriva kaj resnice? Preverimo.

Mati drži otroka v zraku pred jezerom

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Življenjsko zavarovanje: finančna zaščita vaše družine

Izbirate med zagotavljanjem finančne varnosti za svojo družino ali varčevanjem za stara leta? Zakaj ne bi imeli obojega hkrati? To vam omogoča življenjsko zavarovanje. Toda katero obliko se splača izbrati v vaši situaciji? Za vas smo zbrali najpomembnejše informacije in nasvete.

Poroka in prihranki

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Poroka in prihranki: kako zmanjšati finančni stres ob najlepšem dnevu

Ste se v letošnjem letu odločili za skupno pot? Čestitamo! Načrtovanje poroke je lahko vznemirljivo in veselo obdobje. Vendar pa je lahko tudi stresno in drago. Samo brez panike! S pravim načrtovanjem in nekaj domišljije lahko prihranite denar, ne da bi žrtvovali vrhunske vtise.

V tem članku bomo raziskali nekaj nasvetov, kako v omejen proračun zajeti vse od prstana do medenih tednov.

Mlada ženska teče v parku

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Zavarovanje za mlade: vse, kar morate vedeti

Nezgodno zavarovanje, zavarovanje gospodinjskih aparatov ali zdravstveno zavarovanje - seznam je dolg. Težko je vedno imeti popoln pregled. Za vsako življenjsko situacijo, vsak vrednostni predmet in vsako situacijo obstaja zavarovalna polica. Katera zavarovanja potrebujete? Katera so manj pomembna? V tem članku boste izvedeli, katera zavarovanja so najbolj smiselna za mlade.

Bozicna darila pod smrekico

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Božič in finance: brez stresa v čarobne dni

Praznični čas je praviloma čas veselja in praznovanj, lahko pa prinese tudi finančne pritiske. Ker se globalno spopadamo s krizo rastočih življenjskih stroškov in s tem povezanimi negotovostmi, smo se na spletu podali v pregled tipičnih skrbi, o katerih decembra pišejo posamezniki ter iskali praktične odgovore, kako se tem skrbem ogniti – če ne prej pa v naslednjem veselem decembru.

mama in hči v kuhiniji, oče kuha

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Dražja hrana: kako pametno nakupovati in načrtovati

Ni nam treba spremljati kuharskih oddaj in kulinaričnih vplivnežev, da bi vedeli, kako izjemen vpliv ima hrana na naše življenje. Dejstvo je že, da nakup hrane predstavlja velik del našega osebnega proračuna.

Vesela druzina

| OVB Allfinanz SI d.o.o.

Finančni nasveti za mlade starše

Dobiti otroka je za mnoge največja prelomnica v življenju. V trenutku postanete odgovorni ne samo zase, temveč tudi za malo osebo, ki je povsem odvisna od vas. Na začetku tega vznemirljivega (in morda strašljivega) poglavja je ključna priprava.