Nezgode v profesionalnem športu - pravo kritje z OVB

Norbert Dudás je nekdanji profesionalni športnik, ki je kot član ekipe Madžarske gimnastične zveze sodeloval na več svetovnih prvenstvih. Njegov največji uspeh je bila bronasta medalja na svetovnem prvenstvu. V svoji karieri je na lastni koži občutil, kako pomembno je imeti pravo zavarovanje za morebitne športne poškodbe. 

Odličen šport, velika nevarnost poškodb

Gimnastika je zahteven šport, ki zahteva trdo vadbo in prinaša veliko tveganje za poškodbe. Če se profesionalni športnik poškoduje, se trenutno ne more udeleževati treningov in tekmovanj. V skladu s tem prav tako izgubi stalni dohodek. Zato je še toliko bolj pomembno, da se pred takimi situacijami zaščitimo. Norbert govori iz izkušenj. Na mednarodnem tekmovanju si je grdo poškodoval koleno. "Tekmoval sem v Nemčiji, ko sem pri skoku napačno zadel tla," pripoveduje Norbert. Na srečo je njegova gimnastična zveza takrat že sodelovala z OVB.

Odgovornost do športnikov

Za zaščito športnikov so odgovorni tudi njihovi trenerji ali vodje. Zamisel o iskanju zanesljivega finančnega partnerja za podporo mladim športnikom se je porodila Zoltánu Magyarju, direktorju gimnastične zveze Ungaris . Zoltán, tudi sam dvakratni olimpijski prvak, je odgovoren za lokalna tekmovanja v vseh disciplinah zveze. "Življenje profesionalnega športnika je zelo razburljivo in raznoliko, a tudi tvegano. Zato smo iskali zavarovanje, ki bi našim športnikom zagotovilo varnost v primeru poškodb," pojasnjuje Zoltán. S storitvami družbe OVB je zelo zadovoljen. Vsi športniki, ki so se do zdaj poškodovali, so bili deležni optimalne oskrbe. "Pri OVB vedno dobimo vse potrebne informacije in odlične nasvete. So preprosto najboljši strokovnjaki na področju financ in zavarovalništva - vsi strokovno usposobljeni," dodaja Zoltán.

Več kot le finančno svetovanje

Norbert se z njim strinja. Po nesreči ga je gimnastično društvo povezalo s svetovalko OVB Ingrid Oldalov. "Ingrid je bila od prvega srečanja zelo prijazna in ustrežljiva. Takoj se je videlo, da ji je moj primer zelo pomemben. Prišla je celo na eno od mojih tekmovanj, da bi me podprla. Pozneje sem spoznal njeno družino in najino prijateljstvo traja še danes," poroča Norbert. Znesek, ki ga je Norbert prejel zaradi kritja OVB, mu je zelo pomagal pri rehabilitaciji. To je bil edini način, da se je lahko čim prej vrnil v vsakdanje športno življenje. "Ne vem, kako bi se celotna zgodba razpletla brez podpore Ingrid in OVB. Vsem, tudi tistim, ki niso profesionalni športniki, priporočam, da si OVB vzamejo za svojo stran, da bodo mirni."